![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem ze skryptem. Pozwala wyłącznie na wysyłkę plików graficznych, sprawdzając jego wielkość i czy się nie powtarza do konkretnego folderu. Działa, jeśli folder jest na w tej samej lokalizacji, co plik.php. Jeśli zmienię lokalizację wysyłki do innego folderu (./image/) też działa, ale zaprzestaje wysyłać komunikaty o postępach na poziomie sprawdzania czy się pliki nie dublują. Tu działający kod:
A tutaj ze zmianą lokalizacji:
Może ktoś mi podpowiedzieć gdzie albo w czym jest błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na szybko, nie sprawdzane.
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, nie działa.
Teraz nic nie odczytuje w wyborze. I wysyła pliki do katalogu głównego (server2go) a w cba.pl wyrzuca błąd (Podczas wgrywania pliku wystąpił nieznany błąd !) Próba zmiany lokalizacji powoduje 2 błędy (w $katalog = opendir($dir); i while(($element = readdir($katalog)) !== false)) Taką mam strukturę (mniej więcej): Strona: index.php naglowek.php tenskrypt.php Image: ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem na localu i działa poprawnie.
Jakie błędy zwraca Ci podczas zmiany ścieżki, sprawdź zmienną $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] czy wskazuje poprawną ścieżkę. (podczas wysyłania z podkatalogu na niekrych serwerach wskaże nadrzędną, ew zastąp relatywną "/") -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Wybacz, miałeś racje. Działa.
Ale: $dir = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/Upload/Test5/'; Po wpisaniu tego (Test5 to folder z skryptem) działa, wyświetla mi: '..' i 'image'. Jest wszystko ok. Po dodaniu 'image’, bo tam chce, aby wszystko się odbywało ($dir = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/Upload/Test5/image/';) działa, ale zostawia mi wybór tylko '..' i wysyła pliki Test5. Da się to obejść czy po prostu nie widzę oczywistego. |
|
|
![]()
|
|
".." wskazuje katalog nadrzędny, aby usunąć z listy zastąp:
tym
A jeśli ma na liście pojawić się również do wybrania bierzący katalog, równy $dir: przed
wpisz -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Źle rozpisałem się. Chodziło mi o to, że jeśli podam folder niżej niż folder przetrzymywania skryptu to opcje wyboru katalogu się nie generuje.
->serwer: ->strona: ---tutaj wszystko w porządku, podaje wybór 'image'. ->skrypt.php ->image: ---tutaj nawet nie chce generować listy. Wszystko wysłane ląduje tutaj. ->folder1 ->folder2 ->folder3 I czy to da się obejść. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:25 |