![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytania
Wszystko z tabeli users wyświetla się fajnie, z tym, że nie wiem jak odwołać się do tabeli tests i wyświetlić wszystkie pobrane rekordy. Debugowałem i rekordy z tabeli tests pobierają się prawidłowo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wyświetlasz rekordy z tabeli users ?
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś w ten sam sposób wyświetlić dane z 2 tabeli
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaliłeś relacje tabeli komentarzy i tabeli user w SQL? Ustaliłeś relacje w modalach? Zapytania robisz przez Database Query Builder czy ORM?
-------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A może spróbuj zrobić inny myk. ORM w Kohanie pozwala na zdefiniowanie relacji między modelami. Jest to opisane w dokumentacji Kohany, ale teraz zależy jakiej wersji używasz :/ Ja podam Ci do aktualnej -> http://kohanaframework.org/3.2/guide/orm/relationships Popatrz na to, bo myślę, że może Ci się przydać
![]() Tak na przyszłość... Zwróć uwagę zwłaszcza na ostatnią możliwość -> has many through, która jest opcją many-to-many i często występuje w kodzie, a niestety mało osób wie jak to sensownie w Kohanie z użyciem ORM zrobić. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Nie do końca rozumiem, jak miałbym tego użyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To zerknij w przykłady i sobie zdefiniuj połączenia między modelami ORM, podobne do wskazanych, ale pasujące do Twojego przypadku. To naprawdę żadna filozofia popatrzeć jak to działa i kiedy się stosuje
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:13 |