![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zabawę z php dopiero zaczynam, także proszę o wyrozumiałość.
Utworzyłem bazę danych, a w niej tabelę poprzez polecenie:
Plik index.php wygląda następująco:
Formularz ładnie dodaje nowe rekordy, jednak problem jest w tym, że są to puste pola (bez danych wpisywanych w formularzu). Mam nadzieję, że pomożecie. Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował Zielony91 11.05.2012, 13:16:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wlacz wyswietlanie bledow
wyswietlaj co zawierają zmienne debuguj Wszystko to masz opisane tu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Zapoznaj się z tym i zastosuj do tego |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, sorki za tak chaotyczną wiadomość, ale naprawdę dopiero zaczynam. Zastosowałem się do wskazówek i otrzymałem następujący błąd:
Notice: Use of undefined constant nazwa_kolumny - assumed 'nazwa_kolumny' in /home/xxx/public_html/iwg/index.php on line 25 Notice: Undefined index: nazwa_kolumny in /home/xxx/public_html/iwg/index.php on line 25 Tylko nie wiem co w tym jest złego, skoro taką nazwę nosi moja kolumna w bazie danych. Ten post edytował Zielony91 11.05.2012, 13:45:38 |
|
|
![]()
|
|
Pokaż dokładnie kod jaki masz, bez żadnych tam jakieś_pole oraz poprawnie sformatowany bo teraz masz jakieś encje zamiast znaków.
Poza tym miałeś wyświetlać zawartość zmiennych, masz to opisane w linku co dostałeś. |
|
|
![]()
|
|
To póki co jest wersja robocza - chcę zobaczyć, czy będzie to działać i dopiero wtedy będę sobie to edytował pod moje potrzeby.
Całość jest zrobiona według tego tutorialu: http://www.egrafik.pl/porady/phpmysql-oper...iem-bazy-mysql/ - jedyne co zmieniłem to linijkę z przyciskiem submit, bo ten tutorialowy nie działał.
Nazwy pól/tabel są póki co przykładowe, takie jak w tutorialu. Btw. encje same wskakują... Ten post edytował Zielony91 11.05.2012, 14:49:55 |
|
|
![]()
|
|
Kopiujesz z tamtej strony jak leci bez jakiegokolwiek namyslu.... kopiujesz krzywe apostrofy.... mają być normalne apostrofy ' a nie jakieś krzywe
|
|
|
![]()
|
|
Sorry, ale jak wspomniałem, dopiero zaczynam przygodę z php. Patrząc na kod, który znajduje się na stronie jako tutorial, wywnioskowałem, że jest on napisany poprawnie, po to aby tacy ludzie jak ja mieli się z czego uczyć.
Poprawiłem te krzywe cudzysłowy, jednak dalej coś nie gra: Parse error: syntax error, unexpected '{' in /home/xxx/public_html/iwg/index.php on line 15
Ok, jakoś się uporałem. Można zamknąć! Dzięki za pomoc. Ten post edytował Zielony91 11.05.2012, 18:24:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:52 |