![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Poszukuję jakiegoś portalu cms, w którym po zmianie języka, zmieniałaby się również treść artykułu. Zna ktoś jakiś dobry?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
joomla?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz po prostu też użyć gotowego rozwiązania google translate - sam ci wybiera język i tłumaczy wszytko, jeżeli jest taka potrzeba lub użytkownik tego chcę.
Jednak nie lubię tak robić, mimo wszystko jest to jakieś rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@bioprogramer
Jakość tego tłumaczenia w 90% jest do #$%& a przy innym językach niż angielski w 99%, jeśli witryna ma być w kilku językach trzeba udać się do tłumacza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz po prostu też użyć gotowego rozwiązania google translate - sam ci wybiera język i tłumaczy wszytko, jeżeli jest taka potrzeba lub użytkownik tego chcę.
Jednak nie lubię tak robić, mimo wszystko jest to jakieś rozwiązanie. Tłumaczenie artukułów będę robił sam. Takie rozwiązanie jest nic nie warte, tylko szpeciłoby stronę. strike, a znasz jeszcze jakieś oprócz Joomli i Drupala? Jakoś nie mogę się połapać, jak tak dać tłumaczenie. |
|
|
![]()
|
|
Osobiście nie widzę sensu korzystania z małych prostych CMS bo:
1. klient nie będzie mógł znaleźć specjalisty do niego 2. dostaje coś pozbawionego wsparcia i słabo przetestowanego 3. wprowadzenie wielu zmian jest niemożliwe Nie wiem dlaczego nie odpowiadają ci Joomla i Drupal przecież są świetne, jeśli powodem jest brak wiedzy na temat ich obsługi to niestety ale w życiu nie ma nic za darmo, musisz poświęcić sporo czasu na naukę albo wynająć kogoś kto ci to zrobi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja również polecę Joomlę. W wersji 2.5 dodanie artykułów w kilku językach nie jest trudne.
W sieci jest masa artykułów jak to wykonać, bardzo duża społeczność, więc w razie problemów jest gdzie szukać pomocy. Ten post edytował k_@_m_i_l 10.05.2012, 20:30:17 |
|
|
![]()
|
|
Dobra. Temat można zamknąć. Joomla jednak nie jest trudna. Po prostu podczas instalacji wybrałem, żeby zainstalował przykladową zawartość i przez to nie mogłem się połapać co i jak. Zainstalowałem na czysto i teraz jest git, strona już mam w dwóch językach, teraz muszę tylko ją uzupełnić. Dzięki wielkie za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
uupah5, nawet nie wiedziałem, że na wordpressie jest taka wtyczka, która pozwala pisać posty w różnych jęyzkach. Biorę się zaraz za testy, bo z WP korzystać na co dzień i jest dla mnie o wiele przyjaźniejszy niż Joomla.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 11:23 |