![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zakupiłem książkę Zend Framework od podstaw, Włodzimierza Gajdy, i problem jest taki że nie ma żadnego opisu instalacji Zenda. Odrazu jest zf create project ... A ja nie wiem z kąd mam wziąść tego bata zf gdzie go wsadzić, Gdzie wrzucić pliki Zenda nic... A chciałbym już przejść do nauki ;/ Netbeans też nawala jakiś problem z zf.bat którego ściągłem. Proszę o pomoc. P.S Książka 2/5 jak narazie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. To kolego sympatyczny otworz ksiazke na stronie nr. 11
2. potem wejdz tu: http://helion.pl/ksiazki/zend-framework-od...ajda,zendfr.htm i pobierz: "Przykłady na ftp: 184893 kB" 3. Odpal swoj serwer lokalny i rozpakuj pobrane przyklady do katalogu gdzie znajduja sie dokumenty www nastepnie w przegladarce wpisz sciezke do wypakowanej zawartosci i CZYTAJ do woli ![]() -------------------- eNetwiz.com - Technologie dla biznesu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra jednak wszystko tam jest :}
Dziękuje ci bardzo, jak będę miał jeszcze jakieś pytania napiszę :} @Edit Dlaczego jak próbuje stworzyć nowego kontrolera pokazuje się "System nie może odnaleźć określonej ścieżki." Dobra już poradziłem sobie :} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego jak próbuje stworzyć nowego kontrolera pokazuje się "System nie może odnaleźć określonej ścieżki." Dla tych ktorzy nie wiedza: trzeba skonfigurowac zmienna srodowiskowa PATH (systemy Windows) tak aby prowadzila tez do folderu np:
Wtedy wszelkie odwolania w cmd z przedrostkiem: "zf <polecenie>" beda dzialac. Wiecej info znajdziecie tutaj: http://zend-framework.gajdaw.pl/html/menu/instalacja.html -------------------- eNetwiz.com - Technologie dla biznesu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:37 |