![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić żeby czas sie pojawił i zaczął odliczać, probowałem już na milion sposobów przerabiać ten skrypt i nic sie nie wyświetla tam gdzie powinno być odliczanie :/ proszę o pomoc i z góry dziękuję
ps. nie wiedziałem w jakim znaczniku dodać ten kod i czy w dobrym dziale, niebawem się okaże czy AJAX to odpowiednia kategoria dla takiej wiadomości (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat if(sek>0)setTimeout(function(){odliczaj(o,--sek)},1e3) Co to jest 1e3? Nie powinno tam być czasu?Wyalertuj sobie minut+":"+sekund przed o.innerHTML i zobaczysz czy skrypt dobrze się odpala. Zobacz jeszcze czy wartości dobrze się pobierają i elementy istnieją. Ten post edytował maniana 25.04.2012, 22:41:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 13 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o=document.getElementById(czasun);
Czy ten czasun na pewno jest nazwą id elementu istniejącego na Twojej stronie? Spróbuj wpisać w otwartym firebugu w firefoxie console.log(o) i sprawdź czy zwraca poprawny obiekt pod którym będziesz potem odliczał ten czas; Apropos postu wyżej, 1e3 to 1000 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) var e = setTimeout(function(){alert('e')}, 1e3); var e = setTimeout(function(){alert('e')}, 1000); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sam znalazłem błąd, banalnie prosty, jeżeli komuś bedzie zależeć na który odlicza nieskończoną ilość czasu z bazy danych to podpowiadam tutaj jest błąd:
26. czasuu = document.forms[posek+'_'+iddd].elements[pozostalos+'_'+iddd].value; 27. czasun = document.forms[posek+'_'+iddd].elements[pozostalosname+'_'+iddd].value; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:57 |