![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
jak w temacie nie mogę się z tym uporać, jak mozna zdefiniować ze w tabeli nic nie ma? Korzystam z pętli by wyświetlić listę czegoś tam, potem moją powielaną nazwą jest $nazwa i daję.
jeśli to nie działa więc jak? proszę o pomoc. |
|
|
-tknapik- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tabela w sensie tablica, tak? Napisałeś to bardzo nie jasno. Pokaż najlepiej cały kod jaki tam masz. Jeżeli chodzi Ci o zdefiniowanie, że tabela jest, to piszesz zwyczajne przypisanie.
Zaś jeżeli chodzi o sprawdzenie czy tabela jest pusta to wystarczy walnąć if'a z count(), np.:
W sumie to zależy od zawartości jaką tam przetrzymujesz. Ten post edytował tknapik 22.04.2012, 17:19:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej użyć: empty przy tablicy zwraca true gdy jest pusta bądź nie nie jest ustawiona, przy zmiennej gdy jest pusta, jest 0, jest false, jest nieustawiona
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę:
|
|
|
-tknapik- |
![]()
|
Goście ![]() |
Raczej tutaj lepiej użyć funkcji do sprawdzenia ilości wyników, czyli mysql_num_rows. Skorzystałem z intval w Twoim kodzie, ponieważ obecnie dane w zapytaniu nie były filtrowane i ktoś mógł się włamać poprzez SQL Injection. Daj znać jak działa. W sumie to poczytaj o PDO.
Ten post edytował tknapik 24.04.2012, 18:00:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 21:51 |