![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod - Problem w tym, że pierwsze trzy napisy są na środku strony, natomiast w momencie gdy mam trzy kolumny w ostatnim rekordzie to niestety zamiast 25%, napis również jest na środku strony, a pozostałe dwa całkiem po prawej stronie obok siebie. W czym problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Użyj styli.
Cytat <table width="100%" style="text-align:center">
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to zmienia? Tutaj bardziej chodzi o to, że nie trzyma tych 25% tylko rozłazi się na całą stronę ostatni rekord.
Tak to wygląda - ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że takie tabele buduje się inaczej, przy pomocy colspan.
Natomiast inną kwestią jest to, że współczesnie tabel powinno używać się tylko i wyłącznie do wyswietlania danych tabelarycznych, a nie do budowania layoutów/szablonów strony. |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że takie tabele buduje się inaczej, przy pomocy colspan. Natomiast inną kwestią jest to, że współczesnie tabel powinno używać się tylko i wyłącznie do wyswietlania danych tabelarycznych, a nie do budowania layoutów/szablonów strony. Mam pojęcie o tym co robię, także spokojnie. Używam tabeli do wyświetlenia informacji pobranych z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
colspana tobie brakowało:
Mortus mnie ubiegł ![]() Ten post edytował Niktoś 9.04.2012, 19:48:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:33 |