![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Pisze pewnym pytaniem.
jestem początkujący w pisaniu stron, dotychczas bawiłem się w HTML, nauczyłem się tego aż za dobrze, ale pora na część programowalną - php (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jaka funkcja w PHP służy do wczytywania funkcji z inne pliku. tzn... Index na mojej strone wczytuje osobno menu,tekst,stopke itd. Chodzi mi o plik tekst.php potrzebuje aby on wczytywał i obsługiwał funkcje z innego pliku php znajdującego się w innym katalogu. Wczytując go tak: <?php include("../smarty/funcke/home.tpl"); ?> Ale wyświetla jego zawartość a nie działanie funkcji. Jak to ogarnąc? Z Góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcje php powinny być w pliku php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a wczytujesz szablon
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak wczytać to aby działało? bo dziwnym cudem wypisuje mi : nawet godzine jako %B %e, %Y %l:%M %p'} zamiast działać poprawnie ;x
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest szablon szmarty albo innego ustrojstwa. Musisz więc załączyć klasę smarty (masz w dokumentacji) i wywołać $smarty->display('home.tpl');
|
|
|
![]()
|
|
ok postaram sie ogarnąc dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:05 |