![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam kod jQuery, który prezentuje się następująco:
Problem polega na działaniu funkcji "before()" otóż nie cofa mnie do konkretnego elementu "li". Background ustawia cały czas na element "a" - odnośnik. Dziwne jest to, że gdy zmienie z before() na next() to background nigdzie nie jest już dodawany. Struktura kodu HTML: Co chce uzyskać? W tej chwili po najechaniu na element "li" robi się background dla elementu "a". Jednak dla pierwszego elementu (z klasą "first") muszę dorobić drugi background, aby to wyglądało mniej więcej tak: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.parent() zamiast before()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za pomoc.
Pzdr. PS. Kod z pierwszego postu miał jeszcze jedną wadę, otóż w warunku IF trzeba było zmienić na
ponieważ przy obecnej strukturze to zawsze zwracało TRUE - ponieważ wśród elementów UL miałem klasę "first" - a ja chciałem sprawdzić czy konkretny element, który najechaliśmy ma klasę "first". To taka informacja dla potomnych:-) Ten post edytował wujek2009 7.04.2012, 10:37:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:49 |