![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie właśnie twożę formularz z polami wyboru:
problem jest z tym że wartości zaznacozne w checkbox odtyrzmuję w dziwnej tablicy wybor['1' '2'] a ja chce ją funkcją implode przerobić na string a ona zwraca mi że podałem nieprawidłowy argument jak to moge obejść(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 4 Dołączył: 27.01.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba musisz konkretne klucze zdefiniować w tym miejscu, np. :
dodaj[wybor][0] dodaj[wybor][1] dodaj[wybor][2] , bo zend ma problemy z łapaniem wartości bez tego - nie wiem czemu tak się konkretnie dzieje. Ale wiem, że chyba nie tędy droga w budowaniu formularzy w zendzie. Proponuję lekturę dokumentacji : http://framework.zend.com/manual/en/zend.form.html , wtedy zend sam obsłuży walidację i budowanie formularza. Jeżeli formularz ma być koniecznie na tabelkach trzeba się mocno skupić na dziale decorators, jednak na początek proponuję przerobić CSSa pod zendowy generator formularzy - można się na prawdę zakopać na długie godziny przy dekoratorach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro zacząłeś pisać projekt w Symfony to jednak radziłbym Ci pozostać przy formularzach Symfonowych:)
Nie wiem, ja tam dostaję ładną tablicę a jak chcę sobie te zaznaczone chceckboxy wyświetlić to:
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:54 |