![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedno pytanko i nie będę śmiecić na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Nie wiedziałem do końca jak nazwać temat, więc jeśli zrobiłem to źle to zaraz poprawie. Otóż chodzi mi o tą stronę
http://www.czarnegryfy.cba.pl/ kiedy na nią wiedziecie, po lewej stronie znajduje się zakładka: Inne organizacje/grupy, wciśnijcie F5 na klawiaturze, strona wtedy się odświeży i zobaczycie że zakładka się zmieniła, a organizacja grupy jest inna. Moje pytanie brzmi, jak takie coś zrobić, żeby po odświeżeniu strony pojawiało się coś innego? Ten post edytował Custos 23.03.2012, 21:00:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wylosować liczbę i na jej podstawie wyświetlić odpowiednie litery (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim przypadku chciałbym zrobić jak na tamtej stronie, żeby wyświetlały się loga jakiś tam organizacji.
@up jakiego kodu do tego użyć? Ten post edytował Custos 23.03.2012, 21:14:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób to w PHP, albo w JavaScript & Ajax
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie znam się na tyle dobrze na PHP żeby to zrobić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) tylko HTML z CSS dziamam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W samym html/css tego nie zrobisz. Potrzebujesz javascript albo php. To co zalinkowałeś, to pewnie jakiś gotowiec dla joomli i z pewnością działa w oparciu o PHP.
Javascript będzie prostsze, bo nie wymaga serwerów, cudów, localhostów czy innych rzeczy. Kod <script type="text/javascript">
teksty=["Pierwszy tekst", "drugi tekst" "trzeci tekst", "i tak dalej"]; document.write(teksty[Math.floor(Math.random()*teksty.length)]); </script> Ten post edytował maviozo 24.03.2012, 00:09:55 |
|
|
![]()
|
|
W samym html/css tego nie zrobisz. Potrzebujesz javascript albo php. To co zalinkowałeś, to pewnie jakiś gotowiec dla joomli i z pewnością działa w oparciu o PHP. Javascript będzie prostsze, bo nie wymaga serwerów, cudów, localhostów czy innych rzeczy. Kod <script type="text/javascript"> teksty=["Pierwszy tekst", "drugi tekst" "trzeci tekst", "i tak dalej"]; document.write(teksty[Math.floor(Math.random()*teksty.length)]); </script> dzięki, tylko że to odnosi się do teksu, a jak bym chciał np. wrzucić obrazek z linka, bo jak robie to jakoś nie chce wyświetlać... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 19.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:41 |