![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Poniżej mam napisaną funkcję hover dla pewnego elementu. Chcę by ta funkcja wykonała się tylko wtedy gdy myszka będzie na tym elemencie 2 lub więcej sekund. Gdy zaś będzie krócej lub wcale to ma się nie wykonywać. Poniżej kod który napisałem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś w ten deseń
dostosuj pod siebie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie uzyc jQuery + wtyczka jQuery Timers.
W onMouseOver odpalasz wtedy timer na 2000 ms, a w funkcji callback timera robisz co tam chcesz zrobić po uplywie 2 sekund. jQuery timers ma calkiem spore mozliwosci, i jesli masz czas to polecam sie zainteresowac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ewentualnie uzyc jQuery + wtyczka jQuery Timers. W onMouseOver odpalasz wtedy timer na 2000 ms, a w funkcji callback timera robisz co tam chcesz zrobić po uplywie 2 sekund. jQuery timers ma calkiem spore mozliwosci, i jesli masz czas to polecam sie zainteresowac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Możesz pokazać to na moim przykładzie?? Zrobiłem to tak lecz nie działa: Kod var timer;
$(function(){ $('section.zespol_list ul li a').hover(function(){ timer = setTimeout(function() { $(this).next().fadeIn(1000); }, 2000); }, function(){ clearTimeout(timer); $(this).next().fadeOut(1000); }); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:31 |