![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem z wybraniem szablonów. Korzystam od jakiegoś czasu ze smarty ale opinii dobrych o tym nie słyszałem. Zresztą samemu zobaczyłem że mielenie całej templatki nie jest chyba zbyt dobrym pomysłem jeśli chodzi o wydajność. Szukam czegoś innego. No właśnie czego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź RainTPL. Gorąco polecam.
EDIT: Co do złych opinii o smarty to nie masz co ich słuchać, są one oparte na starych wesjach tego systemu, najnowsze są jednak bardzo wydajne. Jedyną wadą (jak dla mnie) jest zbyt duże rozbudowanie biblioteki, zbyt rozbudowana składnia oraz masa niepotrzebnych funkcjonalności. Ten post edytował Uriziel01 3.03.2012, 22:18:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co do złych opinii o smarty to nie masz co ich słuchać, są one oparte na starych wesjach tego systemu, najnowsze są jednak bardzo wydajne. Jedyną wadą (jak dla mnie) jest zbyt duże rozbudowanie biblioteki, zbyt rozbudowana składnia oraz masa niepotrzebnych funkcjonalności. Trochę sam sobie zaprzeczasz ![]() Szukaj jakiego kolwiek systemu szablonów, cache bardzo łatwo sobie samemu dorobić. Szukaj takiego który nie będzie miał jakichś specjalnych ograniczeń, jaki nie będzie miał jakieś super wymyślonej składni. Się trochę zareklamuje, i zarzucę ci do przejrzenia swój system szablonów. Tzn, żaden to system, ledwie jedna klasa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z ciekawości, po co Ci w ogóle jakiś system szablonów?
![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z ciekawości, po co Ci w ogóle jakiś system szablonów? ![]() Aby oddzielić frontend od backendu ![]() Co do samego tematu to nie lepiej napisać coś własnego i skrojonego na miarę? ![]() Przecież to dość prosta sprawa w sumie. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby oddzielić frontend od backendu ![]() Oddzielenie warstwy biznesowej od prezentacji nie równa się użyciu systemu szablonów. Ja tam preferuję czyste PHP, żadne Smarty, Twigi, itp. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam http://phptal.org/ , oparty na pythonowym TAL (w Zope). Największa zaleta to sprawdzanie poprawności kodu podczas parsowania oraz łatwe przełączanie HTML / XHTML.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn. ja już mam pewien bardzo prosty szablon dwie klasy podstawowa
oraz ta wywołujaca sablon
bawiłem się trochę tym, ale nie chcę od nowa wynajdywać koła więc szukam może lepszego rozwiązania. No i średnio wiem jak zrobić ten cache. Może ktoś zarzuci jakiś przykład? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:18 |