![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Skąd: KNS Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dosyć nietypowy problem, aczkolwiek chciałbym wyświetlić dane z dwóch tabel, jednak mam problem z jednym rekordem. Wyjaśnie to na przykładzie: W bazie danych posiadam 2 tabele: bans (id, id_player_banned, id_player_given, date_created, date_end, reason) players (id, nick) Chciałbym aby przy wyświetlaniu danych z tabeli bans zamiast id_player_banned oraz id_player_given wyświetlało nick pobrany z tabeli players Ja napisałem takie coś:
W efekcie wyśietla mi takie przykładowe dane: (IMG:http://iv.pl/images/60172696199918239596.jpg) Jak zrobić aby można było wyświetlić jednocześnie nick Gracza (id_player_banned) oraz Nick Administratora (id_player_given)? Jak połączyć te 2 rekordy z jednym rekordem id w tabeli players? Próbowałem na kilka sposobów, ale niestety nie potrafie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował Majer_s92 3.03.2012, 11:51:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2012 Skąd: 11°19'N, 142°15'E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WHERE bans.id";
z czym to porównujesz? czy nie powinno tam być WHERE bans.id=COŚ ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Skąd: KNS Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno być nic gdyż chcę aby wyświetlane były wszystkie rekordy z tabeli. Wszystko działa jak należy tylko nie wiem jak zamiast id_player_given wyświetlić nick pobrany z players.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Pacio, wszystko działa jak należy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki wielkie. +1 Pomógł.
Do zamknięcia. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:54 |