![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć !
Próbuję stworzyć malutki skrypt oceny. Jest plik główny, w którym znajdują sie linki z odpowiednim "id" i "name". Po kliknięciu w link AJAX przesyła wartość id i name do skryptu php, który aktualizuje bazę danych. Kod AJAX zaczerpąłem z jakiegoś tutorialu. Niestety to co stworzyłem nie chce działać i nie mam już pomysłu co jest źle w kodzie... Proszę o pomoc i wskazanie miejsca błędu. Dla uproszczenia plik główny ograniczyłem do minimum, a więc same linki. Podobnie z plikiem PHP - same updaty bazy danych aby testować działanie systemu oceniania... Poniżej kody: Plik główny: AJAX:
PHP:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź przede wszystkim w firebugu czy nie wywal ci błędów. A jak nie to później w PHP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 24.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$(function() i $.ajax(-> te funkcje pochodzą z frameworka jQuery,
aby ta funkcja zadziałała musiałbyś dodatkowo do pliku dołączyć bibliotekę jQuery wspierająca pisanie w javascript |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za pomoc. Dodanie tej biblioteki pomogło ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował samuello 29.02.2012, 21:27:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 03:21 |