![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam na stronie kod html w postaci: Kod <pre class="bbcode_code" style="height:372px;"> TREŚĆ ....... </pre> jest on w zmiennej ten kod i cała reszta jest w zmiennej $tresc I chciałbym wstawić coś przed <pre class .... powiedzmy zawartość zmiennej $add aby uzyskać: Kod $add <pre class="bbcode_code" style="height:372px;"> TREŚĆ ....... </pre> Tylko nie wiem jak ułożyć preg_replace aby dołożyć zawartość zmiennej na początku..próbuję tak:
-------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawie prawie
![]() zmień tylko nawiasy i będzie ok:
tak na szybko z palca, ale chyba powinno działać sory za przesadzone \, ale profilaktycznie, dopiero wstałem i nie kontaktuje ![]() ah jeszcze edit: możesz tutaj wykorzystać preg_replace_callback wtedy będziesz mógł bardziej poszaleć Ten post edytował Daimos 25.02.2012, 12:02:07 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym wyrażeniem, to @daimos trochę przekombinowałeś, zwłaszcza z escapowaniem.. htmlspecialchars, jest tylko po to żebyś widział co dokładnie jest w zmiennej $res. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:19 |