![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam okienko "ckeditor" i chciałbym pobrać jego wartość.
Gdyby to było normalne pole textarea, zrobił bym tak : Kod $("#jakieśtextarea").html(); ale tutaj to nie działa. wygooglałem takie coś : Kod var oEditor = FCKeditorAPI.GetInstance('FCKeditor1'); var pageValue = oEditor.GetHTML(); Jednak niezabardzo chce mi to działać Kod Uncaught exception: ReferenceError: Undefined variable: FCKeditorAPI Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Edit:// Chyba FCkeditor to nie to samo co CKEditor (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) :D Tak czy inaczej, nie wiem jak rozwiązać problem. http://docs.cksource.com/ckeditor_api/ tutaj mam niby api, nie potrafię tego znaleźć. Ten post edytował peter13135 24.02.2012, 18:00:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
FCKeditor to nie CKeditor i funkcje nie są identyczne.
Niepotrzebnie zakładasz kolejne wątki. Dlaczego nie sięgniesz do dokumentacji edytora, gdzie jest wszystko nieźle opisane? Tu masz tutoriale do własnych funkcji a tu dokumentację. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
CKeditor to stara wersja FCKeditor.Kolega chyba jakieś stare tutoriale czytał.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważyłem, że "pomyliłem" ckeditor z fckeditiorem, tylko jedyna literka różnicy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Nie wiem, czy nie czytałeś mojego posta, czy napisałeś go dopiero po mojej edycji... Ale również to zauważyłem. Szukałem w dokumentacji, jednak niczego takiego nie znalazłem. JS nie jest moją dobrą stroną. Angielski również, więc nie jestem w stanie tego w tej dokumentacji znaleźć. Zauważ, że link do dokumentacji sam sobie znalazłem, nawet dałem w swoim poście, więc nie wiem po co mnie do niego linkujesz. Gdybym na podstawie dokumentacji potrafił rozwiązać problem, nie pisałbym tutaj. Proszę nakierować mnie na konkretną metodę w tej dokumentacji, albo coś takiego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Mojego posta napisałem 4 wcześniej od Twojej edycji, proste?
|
|
|
![]()
|
|
Mojego posta napisałem 4 wcześniej od Twojej edycji, proste? Najpierw dodałem to: "Chyba FCkeditor to nie to samo co CKEditor (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) " potem resztę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) W każdym razie, wykłócanie się o takie pierdoły nie jest moim celem. Problem opisałem w swoim pierwszym poście i proszę o pomoc. Widzę Kshyhoo, że jesteś ogarnięty w temacie. Czy niemógłbyś po prostu powiedzieć mi nazwę metody do wyciągania tej zawartości okienka ? |
|
|
![]()
|
|
Nie znam się na JS, więc swoje przygody z CKeditorem robiłem metodą prób i błędów. Zobacz, czy to Ci pomoże.
|
|
|
![]()
|
|
Poprzednie Twoje posty sugerują, że to banalny problem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Przynajmniej takie mam wrażenie.
Dzięki za kod, ale nie wiem o co w nim chodzi. Nie wiem nawet co ten tutorial ma "tworzyć". Mój problem powinno dać się rozwiązać w 1-3 linijki, a tam widzę ich wiele i mam wrażenie że nie ma tam linijek które mnie interesują. No nic, takie coś znalazłem w dokumentacji : http://docs.cksource.com/ckeditor_api/symb...xt.html#getText Może to jest coś co potrzebuję (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Tylko... że nie wiem jak tego użyć. |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że nie wiemy, co chcesz osiągnąć. Wywołanie akcji po naciśnięciu przycisku można podglądnąć w jakimkolwiek pluginie.
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że nie wiemy, co chcesz osiągnąć. Wywołanie akcji po naciśnięciu przycisku można podglądnąć w jakimkolwiek pluginie. Jakiej akcji (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jak to nie wiesz co chcę osiągnąć (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) No kurczę... wszystko opisałem w pierwszym poście. Co w tym niejasnego (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Nie rozumiem, jak można tego nie rozumieć. Problem już rozwiązałem. Kod CKEDITOR.instances.editor1.getData() oto rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdro (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował peter13135 24.02.2012, 19:23:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:03 |