![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o drugą część if'a czyli ($_POST['haslo'] == $kody) * $kody - jest to tablica z listą haseł, każdy w osobnej linii * ten fragment ma z założenia sprawdzać czy wpisane hasło znajduje się w tablicy z hasłami, ale nie robię tego dobrze... Ten post edytował eremen 19.02.2012, 23:02:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź funkcję in_array()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz pokazać co jest w $_POST ?
|
|
|
![]()
|
|
może podeślę cały kod
![]()
Ten post edytował eremen 19.02.2012, 23:40:34 |
|
|
![]()
|
|
wg mnie brakuje tutaj jeszcze file_get_contents.
przy każdym wywołaniu skryptu generujesz nowe losowe kody, zapisujesz do pliku i sprawdzasz z kodem otrzymanym z formularza. tylko skąd wiesz jaki kod masz wpisać do formularza? z pliku kody.txt? przy przesłaniu formularza kody z niego będą już nieaktualne. |
|
|
![]()
|
|
no właśnie o kodzie wiem z pliku kody.txt. Szef nie kazał robić żadnego elementu pokazującego kod użytkownikowi na stronie bo robię to tylko szkoleniowo.
Nawet nie wiedziałem że te kody się za każdym razem aktualizują - to fatalnie... chciałbym je 'przetrzymać' jak najdłużej, a najlepiej aby po użyciu jakiegoś kodu z listy zostałby on zamieniony na nowy aby lista kody.txt była cały czas 'świeża'. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:18 |