![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, swoją stronę buduję na zasadzie linków index.php?strona=konto
Do takiego linku robię taki wpis w .htaccess
Dzięki temu uzyskuje efekt adres /konto.html Problemem jest dalsza część kodu, kiedy mam taki link index.php?strona=konto&podstrona=wykaz Próbuje taki wpis:
Link powinien wyglądać w taki sposób: /konto/wykaz.html Jednak nie działa to tak jak należy. Gdzie robię błąd ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ że wszystkie możliwości regexp'a ^(.+)/(.+)\.html$ zawierają się w ^(.+)\.html$ ,a że przy tej drugiej (^(.+)\.html$) dałeś L (last rule) to dalej nie szuka.
Spróbuj zamienić kolejnością RewriteRules:
Ten post edytował Necsord 17.02.2012, 20:37:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, teraz wczytuje tą stronę co trzeba, jednak bez CSS ;/
Wklejam kod index.php, może on wyjaśni na jakiej zasadzie działa witryna
Ten post edytował Barcelona 17.02.2012, 22:06:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie masz ten widok.css ? Domyślam się, że obok index.php, więc daj "/" przed widok.css (/widok.css).
Ten post edytował Necsord 17.02.2012, 22:14:59 |
|
|
![]()
|
|
widok.css znajduje się w głównym katalogu. Dopisałem "/" przed widok.css i faktycznie poskutkowało. Jednak teraz zauważyłem kolejny problem. Nie wyświetlają się niektóre pliki graficzne i pewnie jest ten sam problem co był ze stylem css. Muszę teraz przelecieć wszystkie pliki i poprawiać cały kod tak żeby było "/".
Ok, to już mam, a teraz nie wiem jak zrobić, aby nie tworzyć w htaccess kolejnych wpisów dla konkretnych warunków, które pobieram z GET Np. mam link index.php?strona=raport&podstrona=tygodniowy I dla niego odpowiada ten konkretny kawałek kodu:
Ale jeżeli już mam kolejny warunek index.php?strona=raport&podstrona=tygodniowy&week=07 to muszę robić kolejny wpis do htaccess
Nie było by problemem gdyby chodziło o jeden warunek, ale w moim przypadku jest ich dużo, od &id po &data. Dla każdego takiego warunku muszę tworzyć osobną linijkę kodu? No i jest problem, ponieważ nie pobiera mi wartości z GET :/ Podbijam, bo temat mam wciąż rozgrzebany :/ Ten post edytował Barcelona 18.02.2012, 13:18:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I właśnie dlatego ja zrezygnowałem z robienie ładnych urli w htaccess i przerzuciłem tę robotę na PHP, w którym jesteś w stanie bez większego problemu obsłużyć wszystko z masą róznych dodatkowych parametrów.
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem poradę w Twoich artykułach, posiedzę, poczytam. Zobaczę co wyjdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 09:46 |