![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypt, ktory przy logowaniu ustawia w bazie danych wartosc w tabeli 0 na 1, lecz nie bardzo wiem jak zrobicc by przy wylaczeniu przegladarki (bo nie kazdy uzywa wyloguj, tylko poprostu zamyka przegladarke) zmienic ta wartosc spowrotem na 0. Jakies pomysly?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat często wałkowany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Proponuje zamiast trzymać 0/1 to trzymać datę ostatniej aktywności użytkownika i wg niej okreslać czy user jest online czy nie... Zakładasz sobie przykładowo, że traktujesz usera jako online gdy jego ostatnia aktywność nie jest starsza niż powiedzmy 3 minuty i tyle (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyi tworze tabelke "lastactibity" ktora aktualizuje skryptem ktory jest na kazdej podstronie i porownuje ja do terazniejszego czasu tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodajesz do tabeli z userami, pole:
Potem na początku pliku .php, jeśli user jest zalogowany, dodajesz:
Potem jak wyciągasz userów obecnie online to:
Coś w tym stylu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 10:35 |