![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie chyba dość lamerskie, ale spotkała mnie dziwna przeszkoda. Czy jest gdzieś jakiś tutorial jak publikować projekt na serwerze? Mam z tym taki problem, że po prostu nic nie działa. (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tutorialem takowym się jeszcze nie spotkałem. Mógłbyś szerzej opisać swój problem (błędy itp. ) to może ktoś by znał rozwiązanie twojego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak samo jak robisz to na localhost'cie. Domenę musisz ustawić na katalog "public" dla projektu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
^ albo po prostu zmienić lekko ścieżki i podpiąć domenę "normalnie" => http://zend-framework.web-portals.pl/pierw...ienie-projektu/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
^ a potem będą pytania: "jak ktoś zrobił, że włamał mi się do bazy danych?" . Jak tak ustawisz, to masz dostęp spod domeny do plików, zwłaszcza konfiguracyjnych, które są jawne. Chyba, że napiszesz je w PHP, to wyjdzie Ci pusta, biała strona.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze mam taki blad:
Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /public/index.php on line 26 wskazuje on na
Po drugie jak sie 'zabawic' z plikami .htaccess zeby nie moznabylo sie poruszac po wszystkich katalogach projektu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze, jak masz taki błąd to pokaż cały plik index.php
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/tokens.php
Nieoczekiwany znak "->". Sprawdź wersje PHP. Cytat Zend recommends the most current release of PHP for critical security and performance enhancements, and currently supports PHP 5.2.4 or later.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 33 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
^ a potem będą pytania: "jak ktoś zrobił, że włamał mi się do bazy danych?" . Jak tak ustawisz, to masz dostęp spod domeny do plików, zwłaszcza konfiguracyjnych, które są jawne. Chyba, że napiszesz je w PHP, to wyjdzie Ci pusta, biała strona. Dlatego trzeba skorzystać z tej wersji .htaccess: Kod RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule !\.(js|ico|txt|gif|jpg|png|css)$ index.php gdzie zostawimy wybrane rozszerzenia i nikt się nie dobierze do plików ini. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:21 |