![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Po raz pierwszy bawię się Autocomplete. Całość działa super z tym że nie wiem jak przekazać pozostałe wartości do pól formularza.
Jak przekazać wartość row[2] do pola cena. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No z kodu wynika, że masz to zrobic tu:
Kod formatResult: function(row) { return row[1]; } A na przyszlosc podawaj linka do strony liba, którego używasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz przekazać wartość to użyj funkcji val().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki nospor ale
funkcja formatResult: function(row) przekazuje mi nazwę do szukaj_produktu a ja chce jeszcze wyciągnąć do innych pól inne wartości, np do pola cena chce wartość row[2]. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
No, a ja ci przecież napisałem, że właśnie tam masz zrobić zmiany. Jak chcesz coś dodać do innych pól to właśnie w formatResult
|
|
|
![]()
|
|
oki a możesz dać jakiś przykład, bo szukam naprawdę długo jak to przekazać. Po raz pierwszy się tym bawię więc nie za bardzo wiem co do czego.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
No ale jquery to chyba umiesz używac?
Kod formatResult: function(row) {
jQuery("#cena").val(row[2]); return row[1]; } |
|
|
![]()
|
|
Dzięki jest tylko mały problem że nie podaje wartości ceny wybranego produktu, tylko ostatniego rekordu z listy. Możesz jeszcze tutaj mi pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
Podaj linka do strony klasy, której używasz. Prosiłem cie o to parę postów temu.
|
|
|
![]()
|
|
Aj przepraszam myślałem że chodzi o link do strony a robię na lokalu.
Robiłem według tych artykułów http://blog.tobiasz.org/2011/01/18/jquery-...ocomplete-cz-i/ http://blog.tobiasz.org/2011/01/24/jquery-...complete-cz-ii/ a plugin Autocomplete pobrałem z tąd: http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/ Do strony dołączone są: <link type="text/css" href="public/css/admin_style.css" rel="stylesheet" /> <link type="text/css" href="public/js/css/redmond/jquery-ui-1.7.1.custom.css" rel="stylesheet" /> <link type="text/css" href="public/js/jqueryFileTree.css" rel="stylesheet" media="screen" /> <link type="text/css" href="public/css/jquery.Jcrop.css" rel="stylesheet" /> <script type="text/javascript" src="public/js/jquery-1.3.2.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/jquery-ui-1.7.1.custom.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/swfobject.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/jquery.idTabs.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/jquery.easing.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/jqueryFileTree.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/jquery.Jcrop.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/ajaxupload.js"></script> <script type="text/javascript" src="public/js/jquery.autocomplete.js"></script> <link type="text/css" href="public/css/jquery.autocomplete.css" rel="stylesheet" /> To nie jest mój wynalazek, pracuje na istniejącym sklepie, chce dodać tylko funkcjonalność edycji zamówienia. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Kod ..... blabla autocomplete //a pod spodem $("input[name='szukaj_produktu']").result(function(event, data, formatted) { jQuery("#cena").val(data[2]); }); A na przyszlosc zaglądaj do dokumentacji i przykładów bo tam to wszystko jest pokazane |
|
|
![]()
|
|
Dżeki serdeczne za pomoc.
Powiem Ci że dokładnie to wpisałem, tylko kombinowałem z $("input[name='szukaj_produktu']").result(function(event, data, formatted) { document.szukaj.szukaj_produktu.value = val(data[2] }); Jeszcze raz dziękuje. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:01 |