![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam taki problem. Mam taki swój kod, dla niektórych może być śmieszny:
Służy on do wyświetlenia informacji o pliku i przeniesieniu go z tymczasowego katalogu do wybranego przeze mnie. Zrobiłem także kod do wyświetlania tych wysłanych plików z katalogu (też może być śmieszny):
I teraz mój problem polega na tym iż jeżeli plik zawiera polskie znaki w nazwie, tego pliku nie da się niestety pobrać. Czy jest możliwość zablokowania w jakiś sposób żeby wyświetlało błąd gdy plik zawiera polskie znaki i zablokować wysyłanie takiego pliku? Lub czy też jest sposób by można było pobierać pliki z polskimi znakami z katalogu serwera? Bądź czy jest kod na zamianę polskich znaków na zwykłe (chodzi mi np o zamianę ą na a w nazwie pliku) ? Korzystam z hostingu cba, iż nie stać mnie na płatny. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie wybierz opcję z zamianą znaków ą -> a itd.
Jak to zrobić? Myślę, że google sypnie tysiącami przykładów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem w googlach, być może użyłem złego hasła. Prosiłbym o jakieś hasło co w te google wpisać to poszukam. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, no dobrze ale jak zrobić sprawdzenie czy nazwa pliku zawiera polskie znaki?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję ślicznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gdy człowiek się dopiero uczy nie zauważa tak prostych rozwiązań (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Kalysto 2.02.2012, 00:32:21 |
|
|
![]()
|
|
No to jeszcze można tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal wszystkie funkcje powyżej! Poniższe jest o wiele lepsza, ale chińskie znaczki mają się gorzej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Sorki ja z edytowałem z powrotem post, bo problem rozwiązałem i nie był to zły skrypt. Php wykrył że litera ą nie była jako ą tylko jako znaczek html ±, i trzeba było tylko to dodać do skryptu żeby zamieniało na a, dlatego nie działało. Mimo to dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:25 |