![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam mały problem z draggable mianowicie mam coś podobnego do: http://jqueryui.com/demos/draggable/#visual-feedback potrzebuje zrobić tak aby element który chwycę można było przeciągnąć poza div'a w którym się znajduje div ma ustalona na sztywno wysokość i szerokość oraz overflow na auto w tym momencie jak przeciągam element to mi się div scroluje tak jak pod tym linkiem wyżej. Macie jakiś pomysł jak to można zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Technicznie - musisz ghosta który jest tworzony po kliknięciu na element dopinać do document.body a nie do rodzina tego elementu, ofc. musisz zadbać o początkową pozycje tego elementu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zrobiłem teraz jeszcze tak że przy chwyceniu elementu nadałem my position absolut i już wychodził z diva tylko lądował w innym miejscu. myślę że jeszcze ustawie mu top i left zczytam wsp myszki i będzie ok
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:34 |