![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam porównywanie haseł i wszystko jest ok, ale jednocześnie chciałbym sprawdzić, czy wpisane maile są takie same (tak jak hasła):
Kombinowałem coś z elseif, ale coś nie wychodzi. Jak to zrobić? Btw. jestem w trakcie kursu i pytam o niezbyt jasne dla mnie rzeczy. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
Piszesz o konstrukcji if (hasła są takie same) elseif (maile są takie same), natomiast odnoszę wrażenie, że chcesz postawić warunek w którym zgadzałyby się zarówno hasła jak i maile. Powinieneś zatem do warunku dodać spójnik &&, if (hasła są takie same && maile są takie same).
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Właśnie też o tym myślałem, jednak to nie będzie chyba dobre rozwiązanie, bo trzeba napisać, co jest błędne, czy maile, czy hasła. Złączenie tego uniemożliwi to. Z tym elseif próbowałem, tylko nie wiem jak to do końca zrobić, bo szczerze powiem, że nie za bardzo to rozumiem jeszcze:
W jaki sposób to zmodyfikować (nie proszę o gotowca, tylko wskazówki, bo zależy mi na tym, abym doszedł do tego sam). Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Pamiętaj, że warunki możesz zagnieżdżać, jeżeli jeden zostanie spełniony, wewnątrz może znaleźć się drugi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
|
|
|
|
|
|
|
|
nie dość, że nie działa, to jeszcze nie ma możliwości pokazania, że hasła są złe. Proszę o troszkę jaśniejsze wskazówki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dziękuję bardzo i jeszcze jedno 'dopytanie': Czy jest możliwe dodanie 'echa', jeśli oba warunki nie są spełnione? np. Hasła i emaile różnią się. nieaktualne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 18:22 |