![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wykonuję formularz wyszukiwarki. Wyniki są przesyłane po zmiennej POST, w wynikach mam stronicowanie. Po przejściu np. na drugą stronę normalnie nie przekazuje przesłanych wcześniej zmiennych, więc zastosowałem sesję i jest niby dobrze. Wykonałem to tak:
Problem pojawia się jeżeli chcę jeszcze raz coś wyszukać, oczywiście zapamiętana w sesji jest stara zmienna i szuka właśnie jej. Czy jest jakiś sposób aby po wyjściu na kasowanie sesji po każdym wyszukaniu i nadpisanie jej nową wartością? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to raczej powinno wyglądać inaczej:
a dalej w skrypcie powinieneś się posługiwać zmienną z tablicy $_SESSION, a nie z tablicy $_POST. Przejście na kolejną stronę wyników wyszukiwania nie powinno się wiązać z ponownym przesłaniem szukanej frazy przez $_POST, bo ona jest już zapisana w tablicy $_SESSION. EDIT: Jeśli spełnisz powyższe warunki, to nie będzie problemu z wyszukiwaniem nowej frazy, bo warunek instrukcji warunkowej będzie spełniony podczas każdego wyszukiwania. Ten post edytował mortus 14.01.2012, 18:18:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, teraz działa bardzo dobrze. W warunku wkradł się tylko jeden zamykający nawias za dużo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak na boku zapytam; zabezpieczyłeś sesje? Bo tak na dobrą sprawę 90% programistów nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństw jakie to za sobą niesie..
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 01:22 |