![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym razem to ja potrzebuje pomocy
![]() Powiedzmy że mam zapytanie które wyciąga z bazy listę produktów (tabela PRODUCTS), przy okazji robiąc sporo JOIN'ów z tabel z opcjami wysyłki, tablicy użytkowników i tablicą z dostępnymi lokalizacjami. Oczywiście do tego jest spora ilość warunków w WHERE. Czy istnieje jakaś opcja aby w tym samym zapytanie wyciągnąć dane z jeszcze jednej tabeli (STORES) i zastosowanie na nich takiego samego sortowania jak na pozostałych (nazwy kolumn są różne od tych w tabeli PRODUCTS). Tak żeby ostatecznie wyciągnąć dane z tabeli PRODUCTS oraz ze STORES i zrobić dla obu wszystkie niezbędne JOIN'y oraz użyć innych warunków w WHERE ? Najmocniej przepraszam za (być może) pokrętne wyjaśnienie o co chodzi ale mam nadzieje że ktoś to zrozumie ![]() Powód dla którego nie pokazuje tego na przykładach z moich zapytań (tak wygląda zapytanie aktualnie):
EDIT: Niestety UNION odpada, te dwie tabele maja inna ilośc kolumn. Ten post edytował Uriziel01 11.01.2012, 13:17:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze rozumiem Twój problem, ale co do UNION to może coś takiego Ci pomoże?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
~redeemer dobrze prawi
![]()
Pamiętaj jedynie by przy UNION jakoś rozpoznać z jakiej tabeli pochodzi rekord (w przykładzie zastosowałem kolumnę type). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:36 |