![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Otóż PHP powiadamia mnie w bardzo dziwnej sytuacji, a mianowicie odbieram sobie zmienną w widoku poprzez . Gdy robię na zmiennej to zwraca mi true. Natomiast gdy poniżej w tym samym widoku odnoszę się do zmiennej, to wyskakuje mi taka notyfikacja:
Ponadto nawet po takim warningu, zmienna posiada prawidłową, rzeczywistą wartość; W razie czego napiszę jak zmienne są z kontrolera do widoku przekazywane. Proszę o jakiekolwiek sugestie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A kod to Twoje cycki, że boisz się pokazać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi o to, że boję się pokazać ale sporo tego jest. Zatem do dzieła:
indexController
View
Widok main:
Co ciekawe tylko, w metodzie "top", zwraca ten błąd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A więc tak
Jeżeli wiesz co robi IF to dlaczego chcesz się bawić w epokę jurajską skoro nie masz pewności, czy posiadasz odpowiednie osobniki? |
|
|
![]()
|
|
Tego ifa tylko testowo wrzuciłem. Załóżmy, że go tam nie ma. To dlaczego w metodzie middle, spokojnie mogę się odnosić do zmiennej $view['url'] a w metodzie top wyskakuje ten warning.
|
|
|
![]()
|
|
Nieprawda. W obu miejscach mamusia daje ci po łapach wałkiem z resztkami ciasta pierogowego i krzyczy, że nie dostałeś "dinozałra pod hoinke".
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ciągle się mylisz. Dlaczego nie słuchasz mamusi?
Mam przed "ocyma" ten kod i jak byk Kod Notice: Undefined index: url in test.php on line 69
// echo '<a href="'.$view['url'].'/register">Zarejestruj się</a>'; |
|
|
![]()
|
|
Problem polegał na tym, że widok error, dziedziczył po main i nadpisywał tylko metodę 'middle'. Natomiast w kontrolerze "error" nie przesyłałem zmiennej "url". Stąd te warningi...wookieb mnie nakierował (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dziedziczenie klas aby obsługiwały szablony... bardzo słaby pomysł. Polecam zapoznac się z TWIG-iem. Tam istnieje dobrze zrealizowany, podoby mechanizm.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 17:58 |