![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czołem!
Na stronie index.php mam w zewnętrznym pliku js.js
Problem polega na tym, iż przy pierwszym otwarciu strony tekst "dlaczego to widać" jest widoczny. Dopiero po uruchomieniu okna dialogowego znika i uruchamia się w oknie dialogowym - czyli tam gdzie miał być od początku. Dlaczego tak się dzieje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pisz tego diva w html tylko stwórz go za pomocą jquery przy klikaniu
Przykład naprowadzający
Ten post edytował grzeee 5.01.2012, 16:10:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@grzeee A co to ma wspólnego z problemem.
@Odoakr Przecież trzeba sobie ukryć ten element za pomocą atrybutu CSS display: none;:
Choć w sumie mogłaby wystarczyć sama inicjalizacja, ale nie po kliknięciu przycisku/odnośnika, a po załadowaniu strony:
Polecam dokładniej przyjrzeć się dokumentacje. Ten post edytował mortus 5.01.2012, 16:23:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mortus! Jak ukryje to z kolei po otwarciu nie widać(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dopisałem, żeby w momencie powstawania popupu zmieniało się na block i śmiga. Czy to jest normalne podejście, czy takie trochę partyzanckie?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
BTW. jeżeli element o id
zostanie utworzony przez php w innym obiekcie dialog, to po kliknięciu nic się nie dzieje. Czy jquery ma jakieś ograniczenia w zagnieżdżaniu elementów, które są w stanie wywołać funkcję? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń style i sprawdź kod jQuery, który wyżej podałem. Co do ograniczeń, to są to ograniczenia JS, a w jQuery można sobie z nimi radzić za pomocą metody .live().
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc! Działa!
W Twoim kodzie zmień tylko: autoopen: false na autoOpen: false |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:18 |