![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zrobiłem sobie taką tabelkę wyświetlającą mi użytkowników i chcę aby po kliknięciu przycisku przy x userze, zmieniła mu się wartość pola `status` w MySQL na 1 gdy jest 0, lub na 0, gdy jest 1
$tabela_users jest zadeklarowana wyżej, i ogólnie zmieniało mi ale u wszystkich, nie potrafię zrobić aby tylko zmieniło przy danej osobie którą kliknę...
dawałem nawet taki wpis ogólny, ale on zmieniał wszystkim użytkownikom... gdy dodałem WHERE id='$wymien[id]' przestał działać
Pomoże ktoś zrobić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy ta Twoja druga czesc kodu gdzie robisz where id='$wymien[id]' znajduje sie wewnatrz petli while w ktorej sa zadeklarowane zmienne z bazy ? moze stworz zmienna przed while, w while ja zaktualizuj ($zmienna = $wymien[id]) a potem w tym swoim zapytaniu daj where id=$zmienna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakbyś takie coś zastosował
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jacobson, wychodzi na to samo, tylko zmienną deklaruję i wpisuję nazwę zmiennej zamiast wymien[id], robi z wszystkich pól 1 lub 0
Barcelona nie bardzo wiem o co Ci chodzi, zwłaszcza, że jak pisałem "?do=zmien&" jest nie zdeklarowane, a skopiowane z jakiejś strony jako przykład... obczytałem się trochę i chyba nie da się zrobić funkcji 'a href' żeby działała jako submit button, dlatego pokombinowałem z takim czymś w tablicy asocjacyjnej wyciągającej wszystkie wyniki w pętli while i wrzuciłem combo boxa
Pobiera mi dobrze z MySQL pole `status` i wyświetla "tak" tam gdzie jest 1 i "nie" tam gdzie jest 0... ale update nie działa, dlatego bo tak naprawdę nie wiem jak wprowadzić poprawnie $sql, a dokładniej wydaję mi się że zamiast $_POST[combobox] powinno być coś innego, tzn jakiś wpis który by mówił co zostało wybrane w polu select Ten post edytował adek- 24.12.2011, 14:04:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Co ta za zmienna -> $_POST[form1] z tego co widzę to jest id formularza a nie zmienna z supertablicy globalnej $POST
2. Może spróbuj to rozwiązać na zasadzie sprawdzania value na zasadzie: if ($_POST["select_".$wymien['id']] == 1) //to zrob tak.. if ($_POST["select_".$wymien['id']] == 0) //cos innego |
|
|
![]()
|
|
amii masz rację z tym form1 i dokładnie takiej konstrukcji posta szukałem, a nie wiedziałem jak go ułożyć!
... ok, wszystko jasne... dziekuję amii jeszcze raz, bezmyślnie probóbowałem z Twojej podpowiedzi zrobić gotowy przykład, a nie dodałem tam isseta! Ten post edytował adek- 28.12.2011, 10:48:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 09:38 |