![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Edytor podpiąłem sobie pod formularz od newslettera. Gdy dodaję linka do obrazka z mojej strony to za pomocą js/tiny_mce/plugins/advimage/image.htm to dostaję póxniej w kodzie linka w postaci: ../images/obrazek.jpg Wtedy wysyłając wiadomość email nie wyświetla mi obrazka. Jak zrobić aby nie robiło takich skróconych linków tylko aby były one pełne http://strona.pl/images/obrazke.jpg Proszę o pomoc co zmienić w tym pluginie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W konfigu TinyMCE: relative_urls : false
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A by było całkiem bez problemu to, oprócz wspomnianej powyżej, jeszcze zahacz o inną zmienną konfiguracji -> remove_script_host (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak dla pewności ustaw ją na false.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Super. Trzeba ustawić obie zmienne jednocześnie aby działało.
Ustawiło ta możliwość dla całego skryptu. Wiecie może gdzie ustawić to tylko dla plugins/advimage/image.htm ? Bo tam nie widzę configu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Niestety nie spotkałem się z możliwością ustawiania tego tylko dla wybranych pluginów. Pozostaje Ci jedynie filtrowanie wyjścia z TinyMCE. Innymi słowy to co dostajesz z niego musisz samodzielnie przefiltrować i z adresów bezwzględnych robić względne. Ale skoro piszesz, że chodzi o newsletter to i tak żadna ścieżka z adresem względnym Ci nie zadziała. Nie widze więc sensu robienia tego. Tylko spowodujesz, że wybrany element będzie miał nieprawidłowy link.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:23 |