![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chodzi mi o CMS-a do strony firmowej i do sklepu. Do czynienia kiedyś miałem z joomlą, ale po utworzeniu mojego serwisu małego. Strona firmy + sklep: Wymagania: - temp-latki ładny wygląd - bezpieczny (strona jak i sklep) - wygodny w pozycjonowaniu. - bazę danych z obecnego sklepu będzie można przenieść - automatyczna aktualizacja Myślę pomiędzy Wordpress a Drupal... co Wy na to? pozdrawiam Ten post edytował piotr3161 19.12.2011, 20:12:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie znasz żadnego, a projekt trzeba zrobić szybko - Wordpress.
Jeśli masz serwer współdzielony do dyspozycji - Wordpress lub Drupal 6 + Ubercart Jeśli masz dedyka i czas - możesz nawet walić w Drupala 7 Commerce Drupal 6 nie ma automatycznych aktualizacji sam z siebie - będziesz musiał doinstalować co nieco. Drupal 7 ma automatyczne aktualizacje modułów dodatkowych; nie aktualizuje automatycznie rdzenia. Jak Wordpress - nie wiem. Na Wordpressie stawiane są zaplecza - więc się pozycjonuje. Drupal jest uznawany za jeden z lepszych CMS'ów pod względem SEO - wymaga to jednak doinstalowania dodatkowych modułów. Worpress ma więcej gotowych skórek. Natomiast mało do e-sklepów. Drupal też ładne, ale trudno znaleźć i jest ich mniej. Na Drupalu stoi whitehouse.gov i parę innych stron typu .gov - np. Miasto Londyn Ale z Worpressa też korzystają duzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie Worpress jest sporo prostszy. Z Drupalem pracuję już prawie 3 lata i nadal potrafi mnie zadziwić, mimo że wersja 7 jest dalece bardziej user-friendly. Moim wyborem byłby bezsprzecznie Drupal. Natomiast jest to system, do którego trzeba potężnie przysiąść, żeby się go nauczyć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok.
Mam jeszcze takie pytanko na boku... Czy znalazłby się jakiś edytor do tematów/telmplatek wordpress? bo nie mogę znaleźć... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
artisteer
Natomiast jest to wersja komercyjna, jednakże niezbyt droga. A tak, to zwykły edytor, którego używasz z tego co się orientuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2009 Skąd: ...z internetu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam cms Drupa + Ebercart + inne moduly wedlug potrzeb
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 03:14 |