![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, który rozwiązałem połowicznie. Jak zwykle zawieszam się na IE (IMG:style_emoticons/default/thumbsdownsmileyanim.gif)
Otóż mam zrobione takie coś: (IMG:http://iv.pl/images/86426546452617796642.jpg) Tutaj wygląda to tak jak należy Teraz wycinek z IE (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) (IMG:http://iv.pl/images/94753748637183591850.jpg) Zakładam że widać gdzie jest błąd (IMG:style_emoticons/default/Lkingsmiley.png) Dodaje kod divów, oraz css
Proszę o pomoc, pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/headsetsmiley.png) P.S. Nie wiem również jak zrobić przerwę między "Logowanie" a "Rejestracja" Ten post edytował Barcelona 19.12.2011, 15:54:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj to na live, nie zechce się nikomu tego zapisywać i sprawdzać.
Polecam firebuga lub podobne narzędzie, można tam najechać na bloki i sprawdzić jaką ma wielkość, margines i padding. Ponadto zamiast table daj label, nie wiem w jakim calu tak mieszasz, ale to Twój kod. Ja bym dał, dla łatwego lay "display:inline-block", a dla trudniejszego float:left, nie wiem po co kombinujesz tak, poczytaj o css. :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
live: Live (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Hmm dopiero teraz zacząłem przeskakiwać z tabeli na divy. Może zacznę od zera ten kod pisać, może wyjdzie wtedy tak jak należy. Muszę właśnie pomóżdzyć nad css, siedziałem cały czas nad kursem i udało mi się ustawic poprawnie diva od logowania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A drugiego już nie daje rady (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz jeszcze taki CSS:
i winę za te odstępy ponosi atrybut margin: 10px 0;. Elementy o klasie jeden i dwa (są to u ciebie div-y z nagłówkami "Logowanie" i "Rejestracja") raczej nie powinny mieć w ogóle górnego i dolnego marginesu. Wtedy nie trzeba będzie używać dla klas .rej i .log atrybutów position i top. |
|
|
![]()
|
|
Masz jeszcze taki CSS:
i winę za te odstępy ponosi atrybut margin: 10px 0;. Elementy o klasie jeden i dwa (są to u ciebie div-y z nagłówkami "Logowanie" i "Rejestracja") raczej nie powinny mieć w ogóle górnego i dolnego marginesu. Wtedy nie trzeba będzie używać dla klas .rej i .log atrybutów position i top. Usunąłem margin: 10px, position i top, i faktycznie w chromie divy przylegają do siebie, jednak w IE cały czas jest duży odstęp (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem występuje pod IE7 lub w trybie zgodności z tą przeglądarką. Dodaj div-om o klasach log (.log) i rej (.rej) atrybut CSS: overflow: hidden;. Powinno pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
Git Majonez, działa jak należy. Własnie na IE7 mi rozwalało. Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Witam ponownie, Otóż mój problem powrócił na przeglądarce IE6. Na moje nieszczęście ta strona będzie działała głównie na tej wersji IE, więc koniecznie muszę to poprawić. Korzystałem z browsershots'a aby sprawdzić jak to wygląda na innych i jedynie w tej jednej divy się rozłączają. Teraz to wygląda tak: (IMG:http://iv.pl/images/44684759082741309617.jpg) Dam ponownie linka do wersji live: Live Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Nie mam IE6, wypróbuj ie6fixer.
|
|
|
![]()
|
|
I znowu spisałeś się na 5+ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:25 |