![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie i opisie, normalnie miałbym
Kod setInterval(reload, 10000); .Na focus chciałbym przerwać odswierzanie by mi tekstu nie czyściło a potem wznowić odświeżanie na blur. Poniższe rozwiązanie oczywiście nie dość że nie zacznie wstępnie odświeżać to wykona się tylko raz czyli już za drugim razem nie odpali setinterval czy clearInterval. Nie wiem jak zbudować jakąś pętlę która by warunkowała zdarzenia z porządanym efektem. Kod var timer = null;
$('#notes').blur(function(){ timer = setInterval(reload, 10000); }); $('#notes').focus(function(){ if(timer){ clearInterval(timer); timer = null } }); Ten post edytował e-milosz 4.12.2011, 16:36:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj inaczej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) :
- stwórz zmienną globalną np. test - w funkcji, którą wrzucasz do setInterval daj: Kod function xxx(){ if( test ) /**/ } } - w zdarzeniach zmieniaj tylko zmienną globalną: test Twoje rozwiązanie też wydaje się ok, nawet poprawniejsze. Nie do końca wiem dlaczego ma nie działać wielokrotnie... Co do początkowego odświeżenia to: Kod var timer = null; -> Kod var timer = setInterval(reload, 10000); Napisz jakiś przykład - na żywo(stronę demo) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 22:30 |