![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Skleiłem taki oto kod:
Na początku kasuję istniejący plik cookie i zaraz po tym tworzę nowy. Plik "dane", to plik zawierający końcówki linków do moich tematów, które są podstawiane w pętli niżej. Problem jest następujący: Pętla działa tylko pięć razy (pisze pięć postów w moich tematach i dalej nie chce działać). Czy macie pomysł co może być nie tak? Jak widać kombinowałem z timeout podając abstrakcyjne liczby ale to nie pomogło. Będę wdzięczny za każdą pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź w php.ini, (podklejam przykładowe wartości z mojego), po za tym wywal tego sleep-a nie wiem czy nie wlicza się do czasu wykonania (tego nei jestem pewien)
max_execution_time = 4096 ; Maximum execution time of each script, in seconds max_input_time = 4096 ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data max_input_nesting_level = 64 ; Maximum input variable nesting level memory_limit = 1024M ; Maximum amount of memory a script may consume (16MB) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem te dane na dwóch osobnych serwerach używając pliku info.php o zawartości:
(mam nadzieję, że o to chodziło). Informacje które tam znalazłem: pierwszy serwer: max_execution_time=30 max_input_time=60 max_input_nesting_level=64 memory_limit=64M drugi serwer: max_execution_time=30 max_input_time=60 max_input_nesting_level=64 memory_limit=128M Jak widać te wartości mam sporo niższe i z tego co wyczytałem, może je zmienić tylko administrator. Możliwe, że przez te niskie wartości skrypt nie działa tak jak bym chciał? (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do autora spróbuj zmienić poprzez ini_set
Testowałem u siebie sleep, ustawiłem następnie odpaliłem taki skrypcik:
Następnie przy ustawionym na limicie na 10 sek. odpaliłem funkcję rekurencyjną wykonującą się spory czas mam tam ustawiony timer. Funcja wykonywała się do wartości < 10 sek. Natomiast po przekroczeniu tej wartości zostałem uraczony komunikatem: Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/piotr/public_html/check.php on line 184 WNIOSEK: sleep nie ma wpływu na max_execution_time, co jednak w przypadku skryptu autora może nie mieć znaczenia gdyż taki skrypt w pętli może się też wykonywać > 30 sek. Ten post edytował amii 4.12.2011, 16:18:01 |
|
|
![]()
|
|
Na samym początku skryptu, zaraz po <? wpisałem:
Skrypt niestety działa tak jak działał, jednak raz wykonuje 5, raz 7, raz 9 pętli. Być może nie zrozumiałem co miałem w kodzie zmienić, bo nie wyświetlają mi się żadne informacje, ani nawet"Startuje..." Program ma wykonywać ponad 60 pętli, po każdej 30 sekund przerwy a czy to w ogóle jest wykonalne? Może lepiej podzielić kod na kilka plików i odpalać każdy po kolei? EDYTUJĘ: Informacja się pojawiała, ale strona przeładowywała się i dla tego nie widziałem jej. Pojawia się: Staruje... Max czas wykonywania skryptu wynosi: 30 sek. Czyli nie udało się zmienić tej wartości. Jakakolwiek pomoc? nikt? nic? ? Ten post edytował bursztyn 6.12.2011, 19:26:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:50 |