![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jestem trochę zielony, więc nie niszczcie mnie od razu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Mam takie pytanie jak wysłać maila za pomocą skryptu php. Mam win7x64 na wirtualnej maszynie (nie wiem też jaki to będzie miało wpływ), niby wszystko działa dodaję sobie rekordy do bazy itd itp, ale nie można wysłać maila, choćby za pomocą prostego kodu
Czy mam coś zmienić w php.ini w mail fuction?
i czy jest jakaś inna łatwiejsza możliwość przesyłania maili? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a gdzie zgubiłeś nagłówki wiadomości?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyżej piszesz, że masz Windowsa. W php.ini masz "SMTP = localhost". A przeczytałeś to, co nad (i pod) tą linijką napisali?
W skrócie: masz tam wpisać nazwę serwera SMTP. Bo nie podejrzewam tego, że na Win masz SERWER smtp (a może się mylę)? Poza tym, dla Windows trzeba zmienić trzy rzeczy w php.ini (wszystkie są we wklejonym przez Ciebie kawałku php.ini). Przeczytaj, uzupełnij. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiedzmy że coś takiego mam:
ale to niczego nie zmienia , dalej nie kumam jak i co zrobić by wysłać tego maila (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) proszę o pomoc próbuje wysłać maila phpmailerem
ale mam taki błąd Warning: require_once(phpmailer/class.phpmailer.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'phpmailer/class.phpmailer.php' (include_path='.;C:\php\pear') in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 ktoś wie o co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się nie tylko czytać, ale także rozumieć komunikaty o błędach:
[function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 A poniżej: Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'phpmailer/class.phpmailer.php' (include_path='.;C:\php\pear') in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 Pytanie: gdzie masz plik dołączany przez require? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 06:44 |