![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym zbudować prosty interface oparty na php i html do obsługi bazy danych. Środowisko testowe to php 5.8.3 + IIS7.5 + MSSQLServer 2008 R2, win 7 x64 sp1. Pomysł polega na utworzeniu menu z lewej strony okna przeglądarki (pierwsza ramka), w którym pojawiają się odpowiednie pozycje w postaci linków wygenerowane na podstawie zapytania do bazy. Po kliknięciu w link z prawej strony (druga ramka) pojawiać się mają dane dotyczące dokonanego wyboru - na podstawie kolejnej kwerendy, której warunkiem WHERE jest parametr określony przez pozycję w menu. W pierwszym skrypcie generowane jest menu. Działa OK. Problem na jaki napotkałem to przekazanie wartości pola ID rekordu, który ma być przekazany jako parametr do zapytania w drugim skrypcie, aby wygenerować treść w drugiej ramce. Próbuję przesłać zmienną doklejając ją do linku w taki sposób: Wartości tablicy row[] pochodzą z wykonania funkcji: Funkcja ta działa poprawnie. W docelowym skrypcie "ProjectInfo.php" odbieram wartość zmiennej z linku tak: - jednak debbuger reaguje komunikatem "Undefined index: ProjectID". No i oczywiście zmienna $IDProjektu pozostaje z wartością null. Z góry dzięki za wskazówki co robię nie tak... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj CuteOne.
Po każdorazowym kliknięciu w odpowiedni link, w tablicy znajduje się odpowiednia wartość ID. Dostaję coś takiego: Array ([ProjectID_] => 4) Pomogło gdy poprawiłem na:
Dziękuję. Ps. Nadal jednak nie rozumiem dlaczego sobie zmienił nazwę indeksu z ProjectID na ProjectID_. ? Ten post edytował FunnyGuy 1.12.2011, 10:07:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strzelam: spacja w linku pomiędzy "ProjectID" a znakiem równości?
Apache zamieni to na "%20", ale nie wiem, jak zareaguje IIS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 15:59 |