![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ERROR: cannot drop view ads_all because other objects depend on it Cytat ERROR: cannot change number of columns in view jestem juz chory na te komunikaty.. czy przy kazdej zachciance zmiany w widoku musze tworzyc go na nowo i wraz z nim wszystkie funckje ktore z niego korzystaja? jest sposob by to obejsc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co mi wiadomo widoki mozna edytowac tylko i wylacznie za pomoca
wlasnych trigerow i funkcji nigdy tego nie uzywalem wlasnie z powodu podobnych bledow. widoki wlasciwie nadaja sie tylko do przegladania do edycji tabel sa na nic. nie lepiej skorzystac z duzego zapytania zlozonego ? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ohhh... ludzie
view = widok, od widzieć, czyli patrzeć, przeglądać, a nie modyfikować!!! widoki są właśnie do patrzenia i bynajmniej nie były pomyślane do edytcji danych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a kto tu chce widokiem edytowac dane? zmienilo mi sie cos w tabelach wiec widok musialem zmodyfikowac zeby nadal zwracal to samo, chyba nie ma w tym czegos nadzwyczajnego..
chodzi mi tylko o zaleznosc miedzy elementami.. jak ominac error, kiedy obiekt, ktory chce zmodyfikowac ma element od siebie zalezne.. zeby ich wszystkich nie usuwac i nie wrzucac na nowo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem z tym problem (i nadal mam), ale z tego co wiem, inaczej (niż to podałeś) nie da się tego zrobić/ zmienic. Ew. możesz napisać sobie skrypcik, który będzie wykonywał wszystko za Ciebie (te same operacje)... ale jak go dokładnie zrobić - nie wiem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:11 |