![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-my salsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki problem
![]() Zrobilem formularz do edycji pliku no i mam tak ze jak go zapisuje to wyglada tak:
Jest ladnie pieknie bo zamienia mi entery na <br> ale w formularzu do edycji pliku mam takie cos : Wyswietla mi plik .. jest ok, ale chcialbym zeby przed wyswietleniem zamienialo znaki <br> na enter... kto pomoze ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forums.devshed.com/archive/t-46997
ps. dlaczego do zamiany "/n" na "<br />" nie uzyles funkcji nl2br()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ? ![]() -------------------- |
|
|
-my salsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmm pewnie dlatego ze jej nie znalem
![]() ale mam problem no bo.. dalej niewiem jak to zrobic :/ mam takie cos:
pomocy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno dizalac -------------------- |
|
|
-my salsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
w ten sposob w text area wyswietla sie :
Array :/ cos zle, ale co ? :/ |
|
|
-my salsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
samo to zrobilem i tez wyskaqje array :/ :
[php]<? $dane = file('dane.txt'); echo '<textarea rows="12" name="dane" cols="36">'; echo $dane; echo '</textarea>'; ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Tak jak napisa Paul:
Kod wassago nie ma wiele bledow wiec mogels go poprwic samemu "\n"
2 sposob
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno dizalac Aby to zadziałało należy użyć innej funkcji do wczytania zawartości pliku np.:
funkcja
zwraca zawartość pliku w postaci tablicy, gdzie w każdym wierszu tej tablicy jest nowa linia pliku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:35 |