![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
W moim skrypcie rejestracji przekazuje dane referencyjne. Zebym mogl sobie pozniej zobaczyc z jakiego źródła user się zarejestrował. Wygląda to tak: register.php?ref=forumphp Chciałbym zabezpieczyć aby użytkownicy nie mogli wpisywać byle czego w link. Próbowałem zrobić to na 2 sposoby ale żaden nie działa:
Jak to zrobić? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz najpierw jak chcesz zabezpieczyć
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Tak jak w moich kombinowanych przykładach.
Chcę aby w register.php?ref=tojestmojref można było wpisaywać tylko litery i cyfry. Ten post edytował Lethys 18.11.2011, 13:55:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co użytkownik ma coś wpisywać w adresie ?
Jeżeli Cię dobrze zrozumiałem to masz kilka formularzy rejestracyjnych i chcesz wiedzieć z którego user się zarejestrował. Jeżeli tak to: Form1:
Form2:
Form3:
Później się odwołujesz za pomocą: $_GET['ref'] $_POST['ref'] $_REQUEST['ref'] <-- Tego nie polecam Możesz to też zrobić w sesji, ale wg mnie wyżej opisany sposób jest lepszy. Ten post edytował zamper 18.11.2011, 19:28:08 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik nie ma nic wpisywać do adresu. To jest zrobione tylko i wyłącznie do mojego użytku, abym wiedział ile osób zarejestrowało się przykładowo z katalogu stron.
Daje tam link: ....register.php?ref=katalogstron i w ten sposób każdy kto się zarejestruje z tego adresu będzie miał dodane w bazie ref jako katalogstron a ja będę mógł zliczyć te osoby i ocenić efektywność. Chcę to zabezpieczyć aby jakiś pro user nie zaczął się bawić tym adresem i nie zrobił mi przez to sql injection. Tak jak już pisałem, próbowałem na dwa sposoby ale coś nie chcą działać i przepuszczają mi np. register.php?ref=%^$<>": Moje sposoby:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:28 |