![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nim napisałem sprawdziłem różne skrypty, tutki i podobne tematy lecz żaden mi nie zadziałał.. Posiadam bazę MySQL w której jest jedna tabela "Dane" z 6 rekordami Imie, Nazwisko, Data Urodzenia, Obiekt, Kwota, Data Zdarzenia. Chciałbym aby po wejściu na moją stronę widniała tylko i wyłącznie wyszukiwarka, po wpisaniu w niej Nazwiska wyświetli wszystkie 6 rekordów przypisane do danej osoby w postaci czytelnej tabeli. Znalazłem przykładowy skrypt i umieściłem go w Search.php ale po wejsciu na nią dostaje komunikat: Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home2/****/public_html/lukas/search.php on line 6 Kod z Search.php
Serdecznie dziękuje za poświęcony mi czas i nakierowanie na właściwe tory. Ten post edytował obiluk 14.11.2011, 22:38:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To nie jest błąd kwerendy ,ani bazy danych.Dokładnie piszę Tobie w której linice błąd się znajduje.
else { Sorki ,ale gdzie masz komendę if do tego else? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz dostaje komunikat: Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE, expecting '(' in /home2/***/public_html/lukas/search.php on line 6 Zjadłem na tym cały dzień.. co ciekawe znalazłem na innych stronach że inni mają podobny skrypt wyszukiwarki i też bez if przy else, i mają inny problem dopasowania wyszukiwarki, ale nawet gdy wezmę ich skrypt to ciągle mam w/w błąd. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może poducz się trochę podstaw,instrukcji,pętli itp bo to co widzę cieniutko u Ciebie.Oto przkład instrukcji if:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
skasuj else {
|
|
|
![]()
|
|
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home2/aconopro/public_html/lukas/search.php on line 22
Znaleziono: osoby Czy to oznacza że nie można wyświetlić żadnego rekordu gdyż go niema ? wyczytałem że to może być problem z zapytaniem SELECT * FROM ale zmieniając je to dalej to samo. W pliku HTML mam wyszukiwarkę która odnosi do powyższego skryptu, chciałbym tylko żeby po wpisaniu w niej nazwiska ( Tabela w sql 'Nazwisko') wyświetliła się tabela z wszystkimi tabelami przypisanej do danej osoby. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisane z głowy i nietestowane ale chyba o coś w tym stylu się rozchodzi.
sam dopiero się uczę więc sorki za błędy ewentualne ale chciałem przedstawić swoją koncepcje rozwiązania problemu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:06 |