Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> SVG a generacja PDF
gobasu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Chciałbym prosić o pomoc, radę. Otóż czy znacie drodzy koledzy/koleżanki jakiś sposób na generacje pdfa z htmla ale z uwzględnieniem tagu SVG. Generuję wykresy w EXT JS4, EXT wysypuje je w postaci tagów SVG. Próby konwersji przy użyciu wkhtmltopdf (z shella) czy biblioteki w php mpdf, fpdf zakończone fiaskiem. Może trzeba w mpdf ustawić jakiś parametr, o którym nie wiem. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
melkorm

-----

może wkhtmltopdf
Powód edycji: [phpion]: "Próby konwersji przy użyciu wkhtmltopdf (z shella) (...) zakończone fiaskiem." ;)
+Quote Post
Quadina

-----

Sencha (Ext) to JavaScript, nie dziw się więc, że wkhtmltopdf nie renderuje Ci ich tak jakbyś chciał. WK buduje stronę przy pomocy silnika WebKita (patrz Safari, Chrome). Z konsoli uruchom sobie Twoje zapytanie i zobacz co Ci wyświetli. Jeżeli żadnych błędów użyj dyrektywy: --debug-javascript
+Quote Post
gobasu

-----

Ok rozwiązałem problem. WKHTMLTOPDF poradził sobie ale (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) plik wejściowy musi być xhtml (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Korzystam z binariów WKHTMLTOPDF.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:58