![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym prosić o pomoc, radę. Otóż czy znacie drodzy koledzy/koleżanki jakiś sposób na generacje pdfa z htmla ale z uwzględnieniem tagu SVG. Generuję wykresy w EXT JS4, EXT wysypuje je w postaci tagów SVG. Próby konwersji przy użyciu wkhtmltopdf (z shella) czy biblioteki w php mpdf, fpdf zakończone fiaskiem. Może trzeba w mpdf ustawić jakiś parametr, o którym nie wiem. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może wkhtmltopdf
Powód edycji: [phpion]: "Próby konwersji przy użyciu wkhtmltopdf (z shella) (...) zakończone fiaskiem." ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sencha (Ext) to JavaScript, nie dziw się więc, że wkhtmltopdf nie renderuje Ci ich tak jakbyś chciał. WK buduje stronę przy pomocy silnika WebKita (patrz Safari, Chrome). Z konsoli uruchom sobie Twoje zapytanie i zobacz co Ci wyświetli. Jeżeli żadnych błędów użyj dyrektywy: --debug-javascript
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok rozwiązałem problem. WKHTMLTOPDF poradził sobie ale (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) plik wejściowy musi być xhtml (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Korzystam z binariów WKHTMLTOPDF.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:58 |