![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey, obecnie gdy na mojej witrynie gra odtwarzacz, używam obecnego kodu do poproszenia o pozostania na witrynie
I wyświetla się monit przy wyjściu z witryny. Jednakże chciałbym w jakiś sposób sprawdzić na jaką stronę chce przejść użytkownik (o ile przechodzi), tj. nie chcę aby ten monit się wyświetlał po kliknięciu na link do pobrania pliku. Ktoś udzieli rady? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrezygnuj w ogóle z tego monitu, są straaaaasznie denerwujące. Nie da się sprawdzić, na jaką stronę chce przejść użytkownik.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Monit może być potrzebny w przypadku aplikacji internetowej, gdzie wyjscie moze oznaczac utracenie jakos danych.
A co do "nie chcę aby ten monit się wyświetlał po kliknięciu na link do pobrania pliku" to musisz się wgłebić w tajniki eventów: http://doman.art.pl/kursjs/kurs/mouse.html szukaj za frazą "target" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie zrobiłem to inaczej. Zdefiniowałem zmienną globalną, domyślnie na false. Następnie w evencie onclick przycisku dodałem zmienna = true; oraz w kodzie sprawdzającym czy odtwarzacz działa dodałem sprawdzanie owej zmiennej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:56 |