![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem z formularzem dodawania ogłoszeń na stronie. Idea jest taka, że zalogowany użytkownik wchodzi na stronę z formularzem, wypełnia go i po kliknięciu przycisku 'Dodaj' zawartość formularza jest zapisywana w tabeli w bazie, i następnie cała zawartość tej tabeli jest drukowana na tej stronie. Problem polega na tym, że po kliknięciu przycisku wszelkie informacje dotyczące wysłania formularza (czyli komunikaty o błędnym wypełnieniu, czy komunikat o poprawnym wypełnieniu) pokazują się na samym dole strony pod wszystkimi ogłoszeniami. Drugi problem jest taki, że po dodaniu nowego ogłoszenia, nie pojawia się ono na stronie, mimo że strona jest przeładowywana. Jestem bardzo początkujący w tematyce OOP, proszę o pomoc. Kod jest następujący:
Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował jg44 25.10.2011, 20:19:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja nawet nie wiem co to OOP ale czy nie łatwiej zrobić owego formularza w PHP i HTML?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OOP znaczy 'programowanie obiektowe'. Czyli klasy, metody, itp. ... Nie zmienia to faktu, że ten formularz jest napisany w HTML i PHP. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Co do wypozycjonowania komunikatów o błędach itp. to można problem rozwiązać przez zastosowanie odpowiedniego CSSa. Nie wiem tylko, dlaczego po dodaniu ogłoszenia pojawia się komunikat, że 'dodano ogłoszenie', strona jest przeładowywana, ale ogłoszenia nie widać - trzeba 'fizycznie' przeładować stronę - czyli kliknąć 'odśwież' w przeglądarce... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 22:23 |