![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
Mam takie pytanie: 1. wiem jak zrobić formularz który wyświetli się do wpisania danych na przykład wpisz swoje imię: (zmienna $imie) i zostaje wysłana do drugiego pliku, w którym: 2. wygeneruje mi plik php, który będzie wyglądał tak: imię: $imie 3. a jak wysłać ten drugi plik z podstawionymi zmiennym na serwer? Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy ten plik już jest na serwerze... PHP działa po stronie serwera (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dziękuję z podpowiedź i przypomnienie,
ale chciałbym aby te zmienne były zapisane i np administrator od danej sekcji strony wprowadził zmienne, zalogował się i aby plik ten został zapisany na serwerze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj to co napisałeś... i przepisz na język zrozumiały dla innych
|
|
|
![]()
|
|
jest strona a.php która includuje inny plik b.php.
Ten drugi plik ma być zmieniany co tydzień (dane mają być w nim zmieniane (b.php)). i chciałbym aby były one zmieniane przez formularz i te wprowadzone dane były zapisane w zmienionym drugim pliku b.php.(ponieważ nie chcę co tydzień wgrywać zmienionego pliku na komputerze tylko od razu na serwerze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu tak bezsensownie?
A zamiast includowania pliku b nie może tych danych zaciągać z bazy danych (albo chociaż plików)? |
|
|
![]()
|
|
ale czy dało by się zmieniać te dane co jakiś czas bez wgrywania zmienionego pliku na serwer. czy loguje się w tedy do bazy danych?
Bo chciałbym zrobić tak aby wprowadzać nowe dane mogła osoba która raczej na php ani nawet na html-u się nie zna. Aby po prostu dane uzupełniła w formularzu, który wyświetli je w miejscach zmiennych. Czy da się to zrobić na bazach danych? |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem twojego podejścia zamiast szukać rozwiązania/odpowiedzi pytasz nas czy się da czy może się nie da...
google -> php formularz walidacja google -> mysql konfiguracja google -> php mysql przykłady / tutorial / poradniki ITD... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 21:41 |