![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić, krótki formularz z 5 checkbox'ami tyle, że zależy mi na tym aby wybrane wartości zapisać do 1 kolumny w tabeli.
Do tej pory robiłem to tak: formularz.html go.php
...i to działa ALE zmienne z checkbox'ów są przekazywane każda do odzielnej kolumny. Ja bym chciał przekazać każdą wybraną pozycje z formularza do jednej kolumny i odseparować ja jakimś separatorem np. ";". Czy tak się da wogóle zrobić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten post edytował czezz 28.06.2004, 10:54:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(byther @ 2004-06-28 10:35:31)
To troche na zasadzie "zamknij drzwi a następnie je wyważ" :-D A może tak prościej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy ten kod mam podczepić gdzieś do zapytania do bazy czy ma on jej poprzedzać ?
Czy $kolumna1 jest zmienną, do której przypisana jest kolumna w tabeli, do której chcę się odnieść? Ten post edytował czezz 28.06.2004, 12:06:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat To troche na zasadzie "zamknij drzwi a następnie je wyważ" :-D Zgadzam się. Chodzi o to, że pisząc app z DUŻĄ ilością dynamicznych formularzy, popełniłem coś takiego: Ułatwia mi to obsługę insert/update w bazie. W końcu nie muszę znać "mapowania": pole formularza do db:tablica.pole, bo spis wszystkich tablic to implode(',', $_POST)... Walidacją i czymś takim zajmuję się via js. App działa w intranecie, więc jeżeli ktoś będzie chciał coś pokopać, to sam sobie nakopie. Skąd taka prowizorka? Bo wszyscy mają "sprawdzanie poprawności wprowadzanych danych" w dupie. To co... inny będę? Ten post edytował byther 28.06.2004, 12:15:33 |
|
|
![]()
|
|
wciąż nie jestem pewien jak umieścić ten kod (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam podobny problem tylko sprawa tyczy sie to czeckboxow generowanych dynamicznie z bazy danych. Robie to tak:
No i nie wiem jak zaznaczone checkboxy gry[] - a dokladniej nazwe gry (tylko zaznaczone) wrzucic do bazy do jednej komorki - odzielone przecinkami. Prosze o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:24 |