![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Męczę się z tym już 2 dzień więc postanowiłem zaczerpnąć pomocy
posiadam Appserv v2.6.0 i chciałbym ustawić polskie znaki w nawet w samym MySQL daje ALTER DATABASE `baza` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci ALTER TABLE `users` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci WPISUJE NP : INSERT INTO users (email,haslo,data) VALUES ('ś',SHA1('ś'),NOW()); i zamiast 'ś' nic mi nie wyświetla mam już tego dosyć proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 6 Dołączył: 12.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak tego użyć ?
tutaj trochę próbowałem ale nie działa tylko że ja nie chcę z php tego robić tylko odrazu w MySQL Command line client ok SET NAMES latin2; zadziałało Wielkie dzięki za odpowiedz ale coś mi tam pomogłeś nie będę chamski i dam pomógł TEMAT ZAMKNIĘTY |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w bazie dajesz utf8 a łączysz się jako latin2. Powiadasz, że ci zadziałało? No to chyba na niezbyt długo.
Cytat ale coś mi tam pomogłeś nie będę chamski i dam pomógł łaskawco, tu zazwyczaj normalni użytkownicy nie polują na pomógł i nie musisz aż tak nam zrzucać okruszków ze stołu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ktoś ci pomógł? Ok, daj pomógł i nie pisz jaki to jesteś wspaniałomyślny z tej okazji.Cytat TEMAT ZAMKNIĘTY A ty co, moderator? Magiczna komenda i temat zamknięty? Co najwyżej mogłeś napisać, że problem rozwiązany jest, bo temat nie jest zamknięty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:57 |