Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Zadanie z Ms Access - Triggery
iwona112

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Mam do zrobienia zadanie z Ms Access. Część zadania zrobiłam sama tzn: utworzyłam bazę danych biblioteki. Biblioteka posiada tabele: Książki, Wypożyczanie oraz Czytelnicy. Utworzyłam relacje pomiędzy tabelami. W podpunkcie zadania: "Wprowadzić warunki dla odpowiednich komórek - np. stała wartość, wartość domyślna, wartość większą lub mniejszą od zadanej ( w przeciwnym wypadku odpowiedni komunikat) itd. Należy tutaj wykorzystać narzędzie wykonujące zadane procedury, czyli Tirggery". Czy mógłby Ktoś mi pomóc lub naprowadzić jak ten podpunkt wykonać? Zadanie robię w Access 2007. Bardzo dziękuję z góry za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Kshyhoo

Grupa: Opiekunowie

Szanowna Iwono112, nie odrabiamy za nikogo lekcji - trzeba się zabrać za naukę (polecamy wujka Google)... Pokaż, co spłodziłaś sama a z problemami wróć na forum.

--------------------
+Quote Post
iwona112

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie pisałam na to forum żeby Ktoś za mnie odrabiał lekcje . Tylko żeby mnie naprowadził jak zrobić ten podpunkt. W google niestety nic nie znalazłam .Nie wszyscy wszystko wiedzą i po to jest forum by się zapytać. Bardzo dziękuję za pomoc sama sobie poradzę.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:00